17 augusti 2022
20:00

Essinge IK

Förlust mot Ljungbacken

Det blev en snöplig förlust för EIK mot Ljungbacken i en tight match när lagen drabbade samman på onsdagskvällen. Ljungbacken gick segrande ur striden med seger, 1-0. Målet föll i den första halvleken där Ljungbackens anfallare kunde stöta in bollen från nära håll efter att EIK misslyckats i sin speluppbyggnad.
Efter hemmalagets ledningsmål startade EIK sin jakt på kvittering och skapade flera fina målchanser, men närmare än en ribbträff från Sascha kom inte EIK. Ljungbacken hade för övrigt ett avslut i stolpen efter ett friläge innan anstormningen från EIK.

I den andra halvleken fortsatte EIK att skapa på målchanser samtidigt som Ljungbacken stack upp i farliga kontringar som mycket väl kunde resulterat i en utökad ledning, men Tanque i EIKs mål storspelade och kunde rädda avsluten.
Trots förlusten så gör samtliga spelare en helhjärtad insats i matchen och det finns mycket att bygga vidare på inför den tuffa mötet på lördag när serieledarna Norrtulls SK kommer på besök till Essinge IP.